Skoler får påbud om at rette op på det psykiske arbejdsmiljø

En aktindsigt som TV SYD har fået viser, at inklusion er en medvirkende årsag og flere lærere beretter om voldsomme elever, der truer og slår.

Det står skidt til med arbejdsmiljøet på flere skoler i Sydjylland.  Det viser en aktindsigt, som TV SYD har fået i en undersøgelse fra Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har i en særlig indsats besøgt 17 skoler her i TV SYDs område og på fire af skolerne, var det psykiske arbejdsmiljø så dårligt, så der blev udstedt et påbud.

Ifølge aktindsigten fra Arbejdstilsynet fortæller flere lærere om situationer, hvor eleverne kommer med volds og dødstrusler, får kastet ting efter sig og bliver tiltalt groft og nedsættende.

I flere af tilfældene er det, ifølge aktindsigten, inklusionselever der står bag. De beskrives som børn der er udadreagerende og voldsomme i deres udtryk.

Arbejdstilsynet advarer  i undersøgelsen om, at hvis tre af skolerne ikke reagerer nu, så risikerer de, at lærerne bliver syge af deres arbejde. Flere af skolerne melder allerede om sygemeldinger på grund af arbejdet med inklusionselever.

De fire skoler der har fået et påbud ligger i Kolding, Fredericia, Brørup og Nørre Nebel.