Skoler med bevis på god idrætsundervisning

Sønderborg kommune har skabt bedre idrætsundervisning i folkeskolen. Seks skoler har nu bevis på det

Seks skoler i Sønderborg kommune kan prale af at være såkaldte "idræts- og bevægelsesskoler". Det har de endda bevis på. De er nemlig blevet certificeret. Dermed er de blevet gjort klar til 9.-klasses prøve i idræt samtidig med, at de har forbedret idrætsundervisningen i det hele taget.

Foreløbigt har Sønderborg Kommune certificeret seks skoler som bevægelsesskoler. Der følger yderligere to i 2017.

Det er sket på baggrund af et ønske fra idrætslærerne.

Finn Bruncke, pædagogisk adm. konsulent i Sønderborg Kommune, siger til TV SYD:

- Idrætslærerne har tydeligt tilkendegivet, at der var et behov for at give faget et løft. De har savnet den røde tråd i undervisningen, der sikrede en løbende udvikling af eleverne. Idrætslærernes ambitioner om at styrke deres faglighed har vi nu gjort noget ved.

Det er blandt sket i nært samarbejde med Det nationale videncenter for sundhed, kost og motion for børn og unge - heldigvis med en forkortelse: KOSMOS.

Videncentrets konsulenter har stået for en række kurser, der giver idrætslærerne ny viden og ny inspiration både til den fremtidige undervisning, men også til den muligvis kommende afvikling af 9.-klassesprøven.

- Vi valgte i 2011 at samarbejde med KOSMOS for at løfte niveauet yderligere. Når vi satser helhjertet på det her over flere år, så skal det også rykke noget. Der skal være evidens bag. Derfor valgte vi en samarbejdspartner, der arbejder på forskerniveau, og det har vi kunnet mærke, siger Finn Bruncke.

KOSMOS har hovedsæde på University College Syd (UC Syddanmark) og UC Sjælland.