Skolereform giver billigere børnepasning

Halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner sætter prisen på skolefritidsordningen ned.

Når det ringer ind til den nye skolereform i august, kan mange forældre i den sydjyske landsdel se frem til billigere SFO. Det viser en undersøgelse foretaget af Ritzau.

Med reformen bliver skoledagen længere, og det betyder, at SFO'ernes åbningstider bliver kortere. I alt har syv kommuner meldt ud, at børnepasningen bliver billigere fra 1. august. Det drejer sig om Tønder, Varde, Billund, Haderslev, Esbjerg, Kolding og Vejle.

Det er endnu ikke alle kommuner, der ved, hvad børnepasningen kommer til at koste. På landsplan spænder prisfaldet fra 45 kr. til omkring 400 kr. om måneden.

Skole og Forældres formand Mette With Hagensen er positiv over for prisfaldet. Men samtidig slår hun fast, at priserne skal stemme overens med den kortere åbningstid.

- SFO-priserne er i forvejen meget høje, da de ikke er underlagt samme regler for dagtilbud som eksempelvis børnehaver. Det er stadigvæk meget dyrt at bruge SFO, og derfor frygter vi stadig, at forældre vælger SFO'erne fra, siger hun.

Landsdelens sidste syv kommuner kan stadig nå at beslutte at sætte taksten ned, selvom de ikke har meldt noget ud endnu.

 

Det kommer børnepasningen til at koste:<div> </div>

Nuværende takst i Tønder: 1.620 kr. Ændres 1/8 til: 1.200 kr.
Nuværende takst i Esbjerg: 2.278 kr. Ændres 1/8 til: 2.033 kr.
Nuværende takst i Kolding: 2.278 kr. Ændres 1/8 til: 1.838 kr.
Nuværende takst i Varde: 1.730 kr. Ændres 1/8 til 1.650 kr.
Nuværende takst i Billund: 1.740 kr. Ændres 1/8 til: Prisfald ikke fastsat
Nuværende takst i Vejle: 1.920 kr. Ændres 1/8 til: Prisfald ikke fastsat
Nuværende takst i Haderslev: 2.051 kr. Ændres 1/8 til: Prisfald ikke fastsat