Skolestart: Politi og skolebørn er på vejene

Mandag morgen skal mange børn i skole igen efter sommerferien - bl.a. i Esbjerg, Sønderborg, Haderslev, Kolding og Fanø kommuner, mens de øvrige kommuner i TV SYDs område har skolestart de næste dage. Det betyder både børn og politi på skolevejene.

Børnene er tilbage i tradfikken fra sommerferie, og derfor er det også tid til at minde om at passe ekstra godt på skolebørnene på vejene.

Det sker med kampagnen "Børn på vej" - og samtidig laver politiet kontrol på skolevejene.

  
Det skal være trygt og sikkert for landets skolebørn at gå og cykle til og fra skole. Hvert år viser politiets kontroller, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Derfor minder mange kommuner sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring skolerne.
 
- Som barn eller ung kan det være svært at overskue morgentrafikken, der ofte er kaotisk ved skolerne. Derfor er det vigtigt, at flere bilister sænker farten og viser hensyn, så ingen skolebørn kommer til skade i trafikken, siger Pia Duus Møhl fra Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse om skolestarten.

Samtidig med den landsdækkende kampagne "Børn på vej" sætter politiet fra i dag og frem til 26. august ind med ekstra kontrol ved mange af skolerne.

Ved sidste års kontrol stoppede politiet på landsplan over 6.000 bilister, der kørte for stærkt, 163 bilister med håndholdt mobiltelefon og 136 bilister, der ikke havde spændt børnene fast.