Skousen-butikker genåbnes ikke

Skousen-koncernens 13 butikker bliver ikke genåbnet efter salget til onlineforretningen for husholdningsmaskiner WhiteAway.

Det nye selskab - Skousen Online Service A/S - vil alene basere detailsalget på franchisebutikker, der er ejer af indehaverne. 42 af dem indgår i handlen.

Skousen-koncernen med hovedsæde i Vojens har eksisteret i mere end 50 år, men økonomien udviklede sig katastrofalt i årene efter, at den oprindelige stifter, Preben Skousen, gik på pension. Reelt er selskabet blevet tvangssolgt af den fallerede Fjordbank Mors.

Det nye Skousen-selskab ejes 100 procent af Retail Online Holding A/S, der står bag WhiteAway A/S.

Udvider i Norden

WhiteAway blev stiftet i 2003 og er i dag Danmarks største onlineforretning for hvidevarer. Selskabet gik sidste år ind i Sverige, og i år indtager det Norge.

WhiteAway ejes af Johannes Gadsbøll, og han ser store muligheder i at udbygge onlineforretningen med fysiske butikker.

Han støtter sig til, at det har vist sig, at 70 procent af hvidvarekunderne foretager research på nettet, men det er kun 15-20 procent, der afslutter handlen på nettet. De opsøger en fysisk forretning og afslutter handlen dér.

Bestyrelsesformand i det nye selskab, Ib Nørholm, oplyser, at selskabet er interesseret i at åbne flere butikker, der er ejet af selvstændige købmænd.