TV der bevæger dig

Skovene slap nådigt fra stormen

10:58

Der er dog spredte væltede træer over hele landet.

1 af 2

Naturstyrelsen vurderer fredag formiddag, at de danske skove slap nådigt fra stormen. De områder, der var hårdt ramt af stormen i oktober, ser ud til at være sluppet nemmere denne gang.

Der er dog spredte væltede træer over hele landet.

I første omgang koncentrerer Naturstyrelsen sig om at få skabt adgangsveje til beboerne i de huse, der eventuelt er blevet spærret inde af væltede træer på tværs af mindre skovveje i skovområderne.

Først går man i gang med at rydde de store veje gennem skovene ? dernæst de mindre skovveje, så maskiner og køretøjer kan komme igennem. Derefter vil man kunne få det store overblik over skadernes omfang.

Der kan vise sig andre vurderinger i løbet af dagen, fordi medarbejderne på grund af mørke ? og visse steder stadig hård vind ? slet ikke har været ude i alle dele af skovene endnu.

Der ventes et mere nøjagtigt oveblik i løbet af eftermiddagen, når Naturstyrelsens Driftscenter har indsamlet data for alle områder.

Trekantsområdets foreløbige skøn er, at Gyttegård Plantage og Frederikshåb Plantage er ramt.

Og i Sønderjylland, som var hårdest ramt sidst, er der ganske vist følgeskader efter oktoberstormen, men der er ikke tale om større træfald denne gang.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden