Skovene slap nådigt fra stormen

Naturstyrelsen vurderer fredag formiddag, at de danske skove slap nådigt fra stormen. De områder, der var hårdt ramt af stormen i oktober, ser ud til at være sluppet nemmere denne gang.

Der er dog spredte væltede træer over hele landet.

I første omgang koncentrerer Naturstyrelsen sig om at få skabt adgangsveje til beboerne i de huse, der eventuelt er blevet spærret inde af væltede træer på tværs af mindre skovveje i skovområderne.

Først går man i gang med at rydde de store veje gennem skovene ? dernæst de mindre skovveje, så maskiner og køretøjer kan komme igennem. Derefter vil man kunne få det store overblik over skadernes omfang.

Der kan vise sig andre vurderinger i løbet af dagen, fordi medarbejderne på grund af mørke ? og visse steder stadig hård vind ? slet ikke har været ude i alle dele af skovene endnu.

Der ventes et mere nøjagtigt oveblik i løbet af eftermiddagen, når Naturstyrelsens Driftscenter har indsamlet data for alle områder.

Trekantsområdets foreløbige skøn er, at Gyttegård Plantage og Frederikshåb Plantage er ramt.

Og i Sønderjylland, som var hårdest ramt sidst, er der ganske vist følgeskader efter oktoberstormen, men der er ikke tale om større træfald denne gang.