Skræmt nabo: Jeg mærkede brag fra fyrværkerilageret i stolen

Naboerne til det ulovlige fyrværkerilager, som politiet fandt fredag aften, er skræmte over, at store mængder fyrværkeri blev fundet ved deres hjem.

- Da vi sad i går aftes, og de der drøn kom, der tænkte vi, at der var nogen, der var ude at skyde af. Og så snakkede vi om, at det var nogen store brag, for man kunne mærke det i huset og den stol, man sad på.

Sådan fortæller Orla Didriksen om politiets fund af et ulovligt fyrværkerilager fredag aften. Her var der omkring 37.000 kanonslag og 1000 krysantemumbomber samt en stor mængde af andre former for fyrværkeri. En del af fyrværkeriet var så ustabilt og dermed farligt, at politiet sprang det under kontrollerede forhold på stedet, og det var de brag, som Orla Didriksen hørte.

Karl Erik Pedersen, der er nabo til fyrværkerilageret, mener, fyrværkeri skal forbydes.

En anden nabo kalder det skræmmende.

- Det er skræmmende, at man stadigvæk kan finde sådan nogle lagre med fyrværkeri. At folk tør gøre det, når man tænker på, hvad der sker. Man kan se i Seest, hvor mange der blev berørte af det. Folk bliver slået ihjel af det, fortæller Anne Magrethe Bælum til TV SYD.

Karl Erik Pedersen, der ligeledes er nabo til fyrværkerilageret, har endda et løsningsforslag:

- Jeg mener, det skal totalt forbydes. Det er den eneste måde, man kan komme ud af det på. Og så der skal måske lidt større straffe til, når man bliver taget, mener han.

Du kan se de naboer fortælle i videoklippet herunder. Og så kan du se mere i TV SYD klokken 19.30.

Naboer er skræmte over politiets fund af ulovligt fyrværkerilager.