Skraldefolk strejker - spandene bliver ikke tømt

Der bliver lørdag ikke tømt skraldespande i Vejle. Det var ellers meningen af, at de områder, der ikke fik hentet deres affald fredag på grund af helligdagen, skulle have det afhentet i dag.

Skraldefolkene hos RenoNorden har nedlagt arbejdet i Vejle. Det betyder, at der lørdag ikke tømmes skraldespande som ellers planlagt efter store bededag, meddeler Vejle Kommune på Facebook.

- Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og vi har kontaktet vores renovationsselskab RenoNorden og bedt dem finde en løsning med det samme, siger affaldschef Jørgen Madsen, Vejle Kommune til TV SYD.

Hvis borgere i Vejle har ekstra affald, der ikke kan være i beholderen, må det lægge i en klar sæk, som skraldefolkene tager med uden beregning, når de begynder at køre igen. Skulle I der ikke være mulighed for at opbevare affaldet hjemme, kan det afleveres på en af genbrugspladserne, men det skal være i klare, lukkede sække, og det skal være sorteret, så der kun er en slags affald i hver sæk, skriver Vejle Kommune til borgerne på Facebook.

Hos RenoNorden siger adm. direktør Karsten Linderskov, at der er tale om en intern lokal konflikt, der kun berører Vejle. I TV SYDs område står RenoNorden også for at hente skrald i Haderslev og Varde Kommuner, hvor der arbejdes efter planen.

- Jeg håber, at vi på mandag kører skrald igen som normalt. Det er beklageligt for borgerne, at spandene ikke er blevet tømt, siger adm. direktør Karsten Linderskov til TV SYD.