Skraldemænd står fast: Nægter at genoptage arbejdet før kollega er genansat

I Vejle fortsætter skraldemænd deres strejke for at få kollega genansat. RenoNorden er klar til forhandlinger, når arbejdet genoptages. Men skraldemændene står stejlt og stiller et ultimatum.

Det er nu en uge siden, skraldemændene i Vejle smed arbejdshandskerne og gik i strejke. Torsdag morgen valgte de at fortsætte arbejdsnedlæggelsen.

- Vores kollega var ikke genansat her til morgen, så mine kollegaer er stadig ikke tilfredse. Der blev på det faglige møde stemt om, om vi skulle genoptage arbejdet. Men det var der ikke stemning for, siger Lasse Midtgaard, der er tillidsrepræsentant for skraldemændene, til TV SYD.

Strejken bunder i en utilfredshed over en kollegas afskedigelse. Ifølge Lasse Midtgaard forstår kollegaerne slet ikke, hvordan man kan fyre ham.

- Der er mange, der har kørt med ham, og han er en super dygtig skraldemand. Han er altid klar til at tage en vagt på sin fridag og hjælper gerne andre, hvis han selv er færdig før tid.

quote

Det er hårdt mod hårdt, og vi har slet ikke haft en chance for at forhandle. De ansatte stiller et ultimativt krav og vil ikke gå til forhandling, før deres kollega er genansat. 

John Frandsen, 3F

Hver dag er skraldemændene mødt omklædt ind på arbejdspladsen i Vejle for at gå til fagligt møde kl. 5, hvor de stemmer om, hvorvidt arbejdet skal genoptages. Men så længe den afskediget kollega ikke står i arbejdstøjet, bliver der ikke tømt skraldespande i Vejle Kommune.

Hos RenoNorden er man klar til at forhandle. Men først når arbejdet bliver genoptaget.

- Det er hårdt mod hårdt, og vi har slet ikke haft en chance for at forhandle. De ansatte stiller et ultimativt krav og vil ikke gå til forhandling, før deres kollega er genansat. Det er derfor en overenskomststridig strejke, siger 3Fs gruppeformand for transport og industri John Frandsen til TV SYD.

Strejken har betydet, at omkring 50.000 borgere ikke har fået tømt skraldespande. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.