Skuffelse i Sønderjyske - glæde i AC Horsens før vinterpause

Efterårssæsonen er overstået for de to lokale superligahold, der gør status og holder vinterpause med noget forskellige følelser.

Efterårets afrunding er også afslutningen på cheftræner Claus Nørgaards første hele år som Sønderjyske-træner. 
Efterårets afrunding er også afslutningen på cheftræner Claus Nørgaards første hele år som Sønderjyske-træner. 

21 point efter 19 kampe er status for efteråret 2017 for Sønderjyske efter fredagens nederlag på 2-1 mod AC Horsens. Dermed gik Sønderjyske glip af en god mulighed for at spille sig ind i kampen om top-6 for alvor.

quote

Det har været et fantastisk efterår. Vi handlede rigtig godt ind i sommer, så vi har en stærk trup. Alle arbejder stenhårdt for hinanden, alle er ærgerrige og sultne. Det, tror jeg, er nøgleordene

Bo Henriksen, manager, AC Horsens

Sønderjyskes efterår kan deles over i tre. De første fire kampe gav syv point, så fulgte ti kampe uden sejr, og slutteligt kom så fem kampe, der bød på tre sejre.

Efterårets afrunding er også afslutningen på cheftræner Claus Nørgaards første hele år som Sønderjyske-træner. Han har i 34 superliga-kampe formået at hente 37 point til sit hold.

- Det er to meget forskellige etaper. Før foråret mistede vi et halvt hold og skulle til at bygge op. Vi formåede alligevel at komme i slutspillet, hvor vi var oppe mod fem rigtig dygtige hold, siger Nørgaard. I efteråret har vi arbejdet med at implementere de nye spillere, vi fik i sommer. Der har været gode præstationer, men der har også været nogle udsving, så vi skal arbejde på at hæve vores bundniveau, siger cheftræner Claus Nørgaard til Ritzau..

AC Horsens-manager Bo Henriksen mener, at hans hold har haft et fantastisk efterår med 27 point i 19 kampe.

- Det har været et fantastisk efterår. Vi handlede rigtig godt ind i sommer, så vi har en stærk trup. Alle arbejder stenhårdt for hinanden, alle er ærgerrige og sultne. Det, tror jeg, er nøgleordene, siger Bo Henriksen til Ritzau. Sejren over Sønderjyske var den første for AC Horsens siden 29. september.

Horsens, der inden rundens sidste kampe er nummer fem i superligaen og sikker på som minimum at overvintre på syvendepladsen, mens sønderjyske holder vinterpause som nr. 9.