Skybrud: Se her, hvad du skal gøre

Beredskabsstyrelsen Sydjylland har sat 14 mand ekstra på arbejde det næste døgn efter varsel om skybrud.

Fra klokken 12 fredag middag og et lille døgn frem er der varsel om skybrud i Syd- og Sønderjylland. Derfor har Beredskabsstyrelsen Sydjylland fordoblet mandskabet der er på arbejde de kommende timer.

quote

Vi er normalt 14 mand på arbejde i døgnet, men det kommende døgn vil vi være 28 mand, og vi er ved at gøre klar til at rykke ud for at hjælpe i tilfælde af skybrud.

Allan Kirk Jensen, vagtchef, Beredsskabsstyrelsen Sydjylland

- Vi er normalt 14 mand på arbejde i døgnet, men det kommende døgn vil vi være 28 mand, og vi er ved at gøre klar til at rykke ud for at hjælpe i tilfælde af skybrud, siger vagtchef ved Beredsskabsstyrelsen Sydjylland, Allan Kirk Jensen til TV SYD.

De kraftige regnmængder ved et skybrud påvirker kloaksystemerne, vejnettet og den kollektive trafik, samt problemer med forsyningen af el, vand og varme, it-tjenester og telefonnettet.

Hvis du har en kælder, kan der også være risiko for, den kan blive oversvømmet.

I tilfælde af skybrud har Beredsskabsstyrelsen en række gode råd og vejledning til, hvordan man skal forholde sig, og sikre sine omgivelser bedst muligt. 

Skybrud                           kilde: Beredsskabsstyrelsen

  • Vær klar. Sørg for at have kraftig afdækningsplast og sandsække ved hånden, så du kan dække gulvafløb og toilet, hvis det bliver nødvendigt
  • Luk af og dæk til. Luk vinduer og døre og sørg for, at alle åbninger udadtil er dækket til med sandsække eller lignende
  • Led vandet væk. Tjek, at udendørs afløb, riste og tagrender ikke er tilstoppede, og grav evt. render rundt om huset
  • Hold ind. Store mængder vand gør vejene usikre. Hold ind til siden, hvis du er bilist og bliver fanget i et skybrud
  • Undgå kontakt. Opstigende kloakvand kan være sundhedsskadeligt