Skypumpe blæste tag af tre huse på Rømø

Taget på flere huse blæste af i nattens voldsomme vejr på  Stormstræde på Rømø. Lokale beboere mener, at det er en skypumpe, som har forårsaget skaderne.

- Det er ikke umuligt, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Bill Vejdegren, til TV SYD. Betingelserne har været til stede i nat, hvor vi har haft torden og kraftige byger, nogle steder med hagl.

Taget på flere huse i Havneby er skadet. Også vinduer og stakitter er skadet. Det ser næsten ud til at en skypumpe har raseret hele vejen ned ad Stormstræde i Havneby, rapporterer TV SYDs fotograf.

Lyn slog ned i flagstang

Falck bekræfter, at de er igang med at dække huse af på Rømø.

Nattens tordenvejr, som har bevæget sig i et bælte hen over landet fra Rømø over Vejle-Horsens, har aktiveret en rækkke brandalarmer.

I Bakkegårdsparken 5 i Rødding slog lynet ned i en flagstang kl. 1.42. Flagstangen splintredes og væltede ind i en udestue. Lynet fordelte sig i alle husets stikkontakter, som blev skadet. Men ellers skete der kun begrænset skade.

Tordenvejr i december

- Tordenvejr i december er ikke usædvanligt, siger vagthavende meteorolog. Vi har en dyne af varm luft liggende med temperaturer, der er høje for årstiden. Samtidig har et lavtryk med kølig luft i højderne bevæget sig over landet - og det gør vejrsituationen ustabil.

Tordenvejret optræder hyppigst ved Nordsøen. Men tirsdag aften og nat har det bevæget sig op over landet i nordøstlig retning. DMI har registreret 457lynnedslag siden midnat.