Slagsmål i byråd om penge til boldklub

900.000 kr. til Vejle Boldklub har splittet Vejle Byråd. En samarbejdsaftale bliver kaldt erhvervsstøtte eller sponsorat - og det må kommuner ikke yde sportsklubber.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) fastholder, at der er tale om en samarbejdsaftale. Vejle Kommune får et antal VIP-kort til klubbens kampe, bande-reklamer og mulighed for at dele reklamer ud til erhvervsklubben.

Flertal for aftale

Et flertal i økonomiudvalget stemte for aftalen, der vil indbringe Vejle Boldklub - eller rettere den nye fusionsklub - 900.000 kr.

Aftalen vakte så meget debat i økonomiudvalget, at flere medlemmer forlangte sagen forelagt det samlede byråd.

Og her har flere modstandere allerede meldt sig, før sagen debatteres efter påske.

Forkert signal

TV SYD har talt med Holger Gorm Pedersen fra Dansk Folkeparti. Han mener, at der er tale om støtte til den professionelle fodboldklub. Og det må kommuner ikke.

Han anfører også, at samarbejdsaftalen sender et forkert signal i en tid, hvor kommunen fyrer skolelærere og har overvejet at kræve halleje af amatørsportsklubberne.

Borgerne delte

Et rundspørge på gågaden viser, at borgerne er delte. Halvdelen mener, at samarbejdsaftalen er i orden - den anden halvdel er imod.

Vejle Boldklub har skabt debat i flere omgange i kommunen. Første gang, da klubben valgte at slettet bynavnet i navnet på stadion. Og senest ved fusionen med FC Kolding. Her udtrykte flere politikere frygt for, at navnet  - Vejle Boldklub Kolding - i løbet af kort tid vil blive til VB Kolding - og dermed mister Vejle igen reklameværdi af byens fodboldhold.

Det sidste viste sig i øvrigt i årets første tv-transmission, hvor kommmentatorerne, Jens Jørgen Brinch og Alex Nørlund - fem gange kaldte klubben VB Kolding. På samme måde som de færrest idag forbinder HB Køge med Herfølge Boldklub.

Har betalt 55 mio. kr. til stadion

Vejle Kommune har i alt betalt 55 millioner kroner til det nye stadion i Nørreskoven i Vejle, viser en opgørelse, som TV SYD har fået. Uden at få nogen reklameværdi retur.