TV der bevæger dig

Slagteri: Vi foretrækker udenlandske arbejdere

Slagteriet i Brørup vil hellere hente arbejdskraft i udlandet, frem for at ansætte arbejdsløse danskere. Det skriver Nyhedsbrevet NNF. Fagforening kalder det uansvarligt.

Det tysk-ejede Slagteriet i Brørup håber på snart at kunne udvide produktionen fra 19.000 svin til 30.000 svin om ugen. dermed kan 50 nye medarbjdere blive ansat. Men de ledige i Sydjylland skal ikke glæde sig for tidligt. Virksomheden vil nemlig helst finde de nye medarbejdere i udlandet, hvis danske ledige ikke har de fornødne kvalifikationer. 

220 ledige - flere på vej

Fødvareforbundet NNFs afdeling i Sydjylland har godt omkring 220 ledige medlemmer, og flere vil sandsynligvis komme til, når Danish Crown endeligt lukker afdelingen i Rødding. Men fælles for dem er, at det vil kræve en eller anden form for efteruddannelse eller opkvalificering, før de kan træde ind på slagteriet i Brørup. Og den opkvalificering vil slagteriet i Brørup ikke umiddelbart have noget med at gøre ? heller ikke selvom uddannelsen er medfinansieret af staten.
 

Især polske ansatte

Tillidsmand på slagteriet i Brørup Bo Gert Christensen siger:  
- Det er klart, at virksomheden ikke kan få 50 kvalificerede medarbejdere, hvis de først varsler ansættelserne 8 dage inden, de nye skal starte. Men vi ved jo allerede nu, at der skal ansættes flere folk. Derfor mener jeg, at virksomheden burde sætte gang i aktiviteter, og dermed sikre, at de ikke behøver kigge til udlandet for at få nye medarbejdere, siger Bo Gert Christensen.
I dag er cirka 40 % af medarbejderne på virksomheden hentet ind fra udlandet, primært fra Polen.
 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden