Slagteriarbejder fik skåret hånden af - nu er han i lære på plejecenter

Motion og praktik fik Allan Justesen tilbage i arbejde efter en arbejdsulykke, der nær havde kostet ham hånden.

Et samarbejde mellem Jobcenter Horsens og kommunens sundhedscentre får ledige i Horsens tilbage i arbejde eller i gang med en uddannelse. Én af dem er Allan Justesen, der i 2006  var ude for en ulykke på sin arbejdsplads, hvor han fik hånden skåret delvist af. Den blev syet på igen, men der fulgte adskillige år i smertehelvede.

Efter ulykken kunne Allan Justesen ikke passe et arbejde. Men i 2014 blev han en del af det kommunale tilbud Den Sunde Vej til Arbejde. Her kom han i gang med et fysisk træningsforløb, og fik samtidig trænet sine sociale kompetencer.

- Jeg havde jo udviklet en social angst ved at isolere mig i alle disse år, og samtidig havde jeg smerter, så det var hårdt i starten. Men jeg trænede – blandt andet med håndvægte - og efter en måned begyndte det lige så stille at lysne, fortæller Allan Justesen i en pressemeddelelse.

Sideløbende med den fysiske træning begyndte Allan Justesen i praktik på et plejecenter. Han startede med et par timer én dag om ugen, og langsomt kom der flere timer på. Efter et halvt år gik han i gang med grundforløbet på ernæringsassistentuddannelsen. Han fik en læreplads på Ceres Centret, og i 2018 kan han kalde sig ernæringsassistent.

Kombinationen af fysisk træning og praktik er hovedelementet i tilbuddet Den Sunde Vej til Arbejde, der i 2015 fik 11 ledige i gang med arbejde eller uddannelse.

- Ved at løfte i flok i kommunen og lave en helhedsindsats på tværs af sundhed og beskæftigelse får vi rustet borgere til at klare arbejdslivet, siger Line Stausgaard, der er daglig leder af Den Sunde Vej til Arbejde i Vital Horsens, i en pressemeddelelse.