Slagteriarbejdere skal lære at spise sundt

De går ikke så højt op i, hvad de spiser - men det skal de lære.

12 slagteriarbejdere på Danish Crown i Horsens skal nu på sundhedskursus. 

- Vi ved, at nogle mænd ? og ofte ufaglærte ? ikke går så højt op, hvad de spiser, siger Tina Quist Laursen, sundhedsfremmer i Sund By.

- Deltagerne lærer, at en kotelet ikke nødvendigvis skal smørsteges på panden. De lærer at lave hurtige, nemme og sunde hverdags retter inden for alle former for kød og grøntsager, og de får undervisning i, hvordan de kan tabe sig ved at spise ofte, men til gengæld små portioner, fortæller Tina Quist Laursen.

Lars Mose, der er fællestillidsrepræsentant på Danish Crown og initiativtager til kurset, håber, at interessen for at komme med på madlavnings-kurset vil brede sig blandt slagteri-arbejderne:

- Vores ansatte ? og sikkert mange andre også ? reagerer ikke på løftede pegefingre. Lysten til at ændre livsstil skal komme indefra. Jeg håber, at kurserne på sigt kan påvirke medarbejderne til at få en sundere livsstil, siger han.