Slagterifusion endeligt på plads

Med et overvældende flertal har ejerne af Tican og Danish Crown torsdag aften godkendt fusionen af de to andelsselskaber.

Både i Hanstholm, hvor Tican holdt generalforsamling, og i Horsens, hvor Danish Crowns repræsentantskab var samlet, blev fusionen vedtaget med meget bred tilslutning. Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen om at samle de to andelsejede slagterivirksomheder i et fælles selskab kom i forlængelse af, at Tican igennem længere tid havde arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner. Nu, en måned efter de to selskaber havde offentliggjort planerne, kan de nu gøre alvor af planerne.

Blandt Ticans ejere sagde 91 pct. ja til fusionen, mens Danish Crowns repræsentantskab sagde enstemmigt ja med 100 pct. for.

- Jeg er rigtig glad for, at der er så massiv opbakning blandt ejerne i begge selskaber. Det viser, at den her fusion er den rigtige løsning i situationen, og et klart ja fra ejerne på begge sider skaber et rigtigt godt fundament for arbejdet med at fusionere de to virksomheder, siger Danish Crowns formand Erik Bredholt.

Både Tican og Danish Crown er internationale selskaber med størstedelen af deres omsætning uden for Danmark og en betydelig del uden for EU. Selv om der i dansk sammenhæng er tale om en væsentlig fusion, vil det fusionerede selskab fortsat blive en forholdsvis lille spiller på det europæiske marked.

Fusionen skal nu godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder.