TV der bevæger dig

Slagteristrejke fortsætter - kan blive dyr for medarbejderne

Strejken fortsætter på Danish Crown i Horsens. Nu bliver den dyrere for medarbejderne. Foto: ARKIV

Arbejdsretten pålægger slagterimedarbejderne at genoptage arbejdet. Ellers bliver det dyrt.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse på Danish Crown i Horsens fortsætter. Det har slagterimedarbejderne vedtaget på et møde onsdag morgen.

Derfor er sagen behandlet i Arbejdsretten, der pålægger de strejkende medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Horsens at genoptage arbejdet. Hvis det ikke sker senest onsdag klokken 14.30, så koster det medarbejderne en såkaldt skærpet bod.

Det er heldigvis længe siden, at det er nået så langt.

De strejkende medarbejdere skal betale 65 kroner i bod for hver time, de strejker. Boden for de første tre strejkedage har været 35 kroner pr. time.

- Det er helt almindelig procedure, at sagen behandles i Arbejdsretten. Det følger overenskomsten, fortæller pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, til TV SYD.

Sideløbende med mødet i Arbejdsretten i København har medarbejderne på slagteriet i Horsens valgt at fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Efter møder i de forskellige afdelinger har alle medarbejdere på dagholdet igen onsdag valgt at gå hjem.

Klokken 14.30 møder aftenholdet ind. De begynder arbejdsdagen med et møde, hvor de skal afklare, om arbejdet fortsat skal nedlægges.

- Men det er heldigvis længe siden, at det er nået så langt, uddyber pressechef Jens Hansen.

Konflikten i Horsens begyndte fredag, da medarbejderne i tre afdelinger nedlagde arbejdet på grund af utilfredshed med en ny akkord. Mandag valgte stort set alle medarbejdere at gå hjem, og siden har arbejdet ligget stille på Danish Crowns største slagteri.

Det er endnu ikke lykkedes TV SYD at få en kommentar fra de strejkende slagterimedarbejdere.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden