TV der bevæger dig

Slesvig-Holsten har fået flere asylansøgere end hele Danmark

04:36

Kristian Thulesen Dahl var onsdag med til at stemme stramninger af flygtningepolitikken igennem.

1 af 2

Stramninger på flygtningeområdet skal begrænse tilstrømningen af flygtninge til Danmark. men delstaten Slesvig-Holsten tager langt flere flygtninge end Danmark, selvom området er både mindre og har færre indbyggere.

00:56 Luk video

Onsdag vedtog det borgerlige flertal i Folketinget en række stramninger, som skal sænke flygtningestrømmen til Danmark. Ifølge flertallet kommer der alt for mange flygtninge til Danmark - mange flere end vi kan håndtere.

Men faktisk har Danmark modtaget langt færre flygtninge og asylansøgere, end vores naboer mod syd det første halvår af 2015. Frem til 31. juli i år har Danmark modtaget 6.700 flygtninge. Lige syd for grænsen - i delstaten Slesvig-Holsten - har de i samme periode modtaget 10.300, altså hele 3.600 flere.

Sammenlignet med Danmark har Slesvig-Holsten kun halvt så mange indbyggere, og udgør i størrelse kun en tredjedel af Danmark.

Altså mange flere flygtninge på et meget mindre område med langt færre indbyggere lige syd for grænsen. Det gør også, at tonen i flygtningedebatten nord og syd for grænsen er meget forskellig. I Slesvig-Holsten er man bedre til at tale pænt om og til flygtninge, lyder det fra den tyske delstat.

Video med chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis: - Tyskerne byder stadig flygtningene velkommen. (Var.: 0.56 min.)

00:56 Luk video

Flemming Meyer, Landsformand, SSW, Schafflund: - Vi er heldige. Der er stor opbakning til flygtningene. (Var.: 0.56 min.)

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden