TV der bevæger dig

Slesvigsk Parti stiller op til regionsrådsvalget i 2017

00:41

Slesvigsk Partis formand Carsten Leth Schmidt, Haderslev, siger til TV SYD, at det er en naturlig udvikling, at det tyske mindretal forsøger at få en stemme i regionsrådet.

Slesvigsk Parti er i forvejen repræsenteret i byrådene i Sønderborg , Haderslev , Aabenraa og Tønder.

1 af 2

Det tyske mindretal i Sønderjyllands politiske parti, Slesvigsk Parti, besluttede tirsdag aften at stille op til regionsvalget i Syddanmark i november 2017.

Et stort flertal på mindretallets delegeretmøde i Tinglev besluttede tirsdag aften officielt opstillingen. Af de 86 delegerede stemte 70 for, mens 11 stemte nej.

 

Nej-sigerne er bekymrede over, at opstillingen til regionsrådet fjerner fokus fra kampen for at blive bedst muligt repræsenteret i de sønderjyske kommunalbestyrelser.

 

Nu skal Slesvigsk Parti i gang med at udpege kandidater. Slesvigsk Parti har truffet beslutningen på baggrund  af  den fmedvind, som partiet oplevede ved kommunalvalget i Sønderjylland i 2013, da partiet fik en stemmefremgang på 63 procent.

 

Slesvigsk Partis formand Carsten Leth Schmidt, Haderslev, siger, at det er en naturlig udvikling, at det tyske mindretal forsøger at få en stemme i regionsrådet.

Slesvigsk Parti er i forvejen repræsenteret i byrådene i Sønderborg , Haderslev, Aabenraa og Tønder. I de fire kommuner fik Slesvigsk Parti omkring 8.000 stemmer. Et mandat i regionsrådet koster 12.000 til 15.000 stemmer, så Slesvigsk Parti skal finde sammen med andre partier i valgforbund for at sikre en plads.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden