Sløsede elever skal gøre rent

I dag begynder alvoren for eleverne på Lyshøjskolen i Kolding. Hvis de kommer for sent, bliver de sat til at gøre rent efter skoletid.

Den nye straf er indført af elevrådet.

Hidtil har det givet en eftersidning at komme for sent gentagne gange. Fra i dag skal de feje gulve og pudse vinduer.

Elevrådet mener, at eftersidning ikke er en rigtig straf, da eleverne kan bruge tiden til at lave de lektier, som de alligevel skulle have lavet.

Rengøringen skal lære eleverne at tage et ansvar for fællesskabet. Straffen skal betragtes som en form for samfundstjeneste.

Opbakning

Elevrådet på Lyshøjskolen har ikke alene fået opbakning fra skolens ledelse. Organisationen Danske Skoleelever støtter også idéen.

Formand Troels Boldt Rømer håber, at andre skoler følger efter.

- Det er supersejt og hamrende fedt, at skolen lytter til eleverne, og at man på den måde får udnyttet eftersidningerne langt bedre og får eleverne til at tage ejerskab for, hvordan skolen ser ud. Det er jo tåbeligt bare at sidde og kukkelure, siger Troels Boldt Rømer til JydskeVestkysten.

Forældreorganisationen Skole og Samfund har ikke hørt om skoler, der har indført lignende regler. Organisationer råder andre skoler til at tage både elever og forældre med på råd, hvis de vil indføre en lignende straf til sløsede elever.