Sløseri i syddansk psykiatri

Kulegravning afslører sløset omgang med pengene i 16 ud af 35 forskningsprojekter i den syddanske psykiatri. Det skriver Fyens Stiftstidende

Storindkøb af iPads og mobiltelefoner, manglende indberetninger til skattevæsenet, dyre middage og taxaregninger på tusindvis af kroner.

Revisionsselskabet Deloittes kulegravning af økonomien i Region Syddanmarks forskningsprojekter afslører, at forskerne i især psykiatrien sjusker med millionerne. Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

I 16 ud af 35 undersøgte forskningsprojekter vurderer Deloitte, at der er mangler - eller væsentlige mangler - ved projekternes økonomistyring. Samlet set opererer de 35 projekter med et budget på godt 34 millioner kroner.

Eksempelvis er der blevet købt otte iPads til medarbejdere på et forskningsprojekt, som sidenhen er lukket. I dag kan ingen redegøre for, hvor det dyre isenkram er blevet af.

I et andet eksempel har forskningspersonale spist og drukket for 13.000 kroner, betalt af et medicinalfirma. Og i flere tilfælde har forskerne glemt den lovpligtige indberetning til Skat, når de har givet gavekort til projektdeltagere som godtgørelse for deres medvirken.

Undersøgelsen kommer efter forskningsskandalen i København, der har ført til politianmeldelse af flere læger. Deloitte har imidlertid ikke fundet tegn på snyd i Syddanmark, og det er Anders Meinert, lægefaglig direktør i den syddanske psykiatri, lettet over.

- For efter det, vi har set i Hovedstaden, frygtede jeg det værste, siger han til avisen.

Anders Meinert indrømmer dog blankt, at der er behov for opstramninger.

- For resultatet er ikke acceptabelt, siger han til Fyens Stiftstidende