Sløv minister får ikke dåser væk fra natur

Miljøminister Ida Auken (SF) indrømmer, at der er lang vej endnu , før der kommer pant på tyske øl- og sodavandsdåser. Det får Ellen Trane Nørby (V) til at kalde ministeren sløv.

I et svar til Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby indrømmer miljøminister Ida Auken (SF) nu, at det fortsat er uvist, hvornår der kommer pant på tyske dåser, så der kommer et økonomisk incitament til at aflevere tyskkøbte dåser i danske returautomater, frem for at smide dåserne i naturen i Syd ? og Sønderjylland.

Passer ikke

Miljøministeren meldte i sidste måned ud, at hun var tæt på en aftale med tyskerne om dåsepant. Men det passer ikke.

- Miljøministerens svar viser, at hun er langt fra at kunne lukke en aftale, så der bliver et økonomisk incitament til at aflevere de tyske dåser i danske returautomater, udtaler Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse med overskriften: Sløv minister får ikke dåserne væk fra naturen.

Naturen betaler

Ellen Trane Nørby var sidste sommer en af ophavskvinderne bag den sydjyske miljøkampagne ?Nye skridt mod et grønnere Sydjylland?, der bl.a. var med til at sætte fokus på problemet med dåserne i naturen.

Derfor havde hun også håbet, at miljøministeren ville engagere sig aktivt i sagen.

- Jeg kan desværre konstatere, at der ikke sker noget. Miljøministeren har fortsat ikke fået en aftale med tyskerne på plads, og hun svarer heller ikke mere konkret på, hvad hun har fortaget sig. Vi ved fortsat ikke om der kommer en aftale eller ej, og det betaler naturen i Syd ? og Sønderjylland for,? udtaler Ellen Trane Nørby.

Skiftende miljøministre - heraf flere fra Venstre - har gennem de sidste ti år forsøgt at få en aftale om, at der skal betale pant af øl- og sodavandsdåser som købes syd for grænsen.