SlotssøBadet overtager legetøjsmuseum

Kolding Legetøjsmuseum overdrager hele samlingen på over 100.000 effekter til SlotssøBadet.

Ejeren af legetøjsmuseet Bent Eliasen meddelte ellers i efteråret 2014, at det ikke længere var muligt at drive museet videre. Men nu er der alligevel fundet en løsning for fremtiden.

-Jeg er stolt over, at Bent Eliasen valgte at give effekterne til os og jeg er spændt på, hvilket koncept vi får udviklet til det, fortæller direktør for SlotssøBadet Otto Skak.

SlotssøBadet vil bruge de næste måneder på at finde lokaler og udarbejde en forretningsplan for den fremtidige drift af Kolding Legetøjsmuseum. På nuværende tidspunkt er overvejelserne især omkring etablering af en socialøkonomisk virksomhed og udvikling af forskellige temaer og serviceydelser, der kan skabe nye oplevelser omkring legetøjet.

Herunder gerne med etablering af åbne, arbejdende værksteder, hvor folk også kan komme og få repareret deres klenodier. Et færdigt koncept forventes færdigt indenfor seks måneder.

-Det er lidt vemodigt. Jeg har samlet siden 1953. Men samtidig er det en stor glæde, at der nu er kommet en god løsning. Også for min families skyld, fortæller Bent Eliassen der har stået bag Kolding Legetøjsmuseum de seneste 15 år.

Se interviewklip med Otto Skak her

Varighed 0:47