TV der bevæger dig

Slut med lange køer: Nu skal motorvejen ryddes hurtigt

Et ikke usædvanligt syn på E45. Trafikken holder helt stille på grund af et uheld.

Biler og lastbiler holder alt for lang tid i kø, når der sker uheld på motorvejen. Nu vil Dansk Industri have bulldozere til at løse problemet.

Det koster samfundet millioner af kroner, når både biler og lastbiler er tvunget til at holde stille, fordi motorvejen endnu engang er blokeret på grund af et uheld.

Motorvej E45 i Trekantområdet og i retningen mod Aarhus er blandt de mest trafikerede strækninger i Danmark, og derfor også jævnligt udsat for uheld, kødannelser og tæt, langsom trafik.

Men når der sker ulykker på de danske motorveje, så skal det gå langt hurtige end i dag med at få ryddet op, så trafikken igen kan glide. 

Som det er nu, kan motorvejen været spærret i timevis, fordi der skal ryddes op og sikres beviser.

Derfor foreslår Dansk Industri (DI), at der nu skal tages store maskiner i brug. At der simpelthen skal ryddes op med bulldozermetoden.

I følge DI, så er der gode erfaringer med netop dette i udlandet.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er positiv overfor forslaget, og vil nu have Vejdirektoratet til at se på, om det er muligt at føre ud i livet.

- Jeg er af den holdning, at køerne er stærkt generende for både pendlere og erhvervslivet, så jeg synes, det fortjener en chance, siger transportministeren til TV SYD.

- Jeg kan se, at det kan lade sig gøre i andre lande, så kan vi vel også i Danmark. Lad os tage det med et åbnet sind. Det kan jo være, at vi kan gøre det, siger Hans Christian Schmidt.

Mens både bilister og vognmænd venter på den lovede udvidelse af E45 mellem Vejle og Aarhus, så vælger flere transportvirksomheder at dirrigere deres chauffører ud på de mindre veje, så de undgår at sidde fast på den stærkt trafikerede motorvej.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden