Slut med togbusser fra søndag morgen

Banedanmark er nu klar til at genoptage togdriften på strækningen mellem Vamdrup og vojens. Lørdag kl. 14 er sporet igen i brug, og fra søndag morgen slipper passagererne for at skifte til bus i h.h.v. Vojens og Vamdrup

Også på Tønderbanen, der siden afsporingen den 30. november har været brugt som til godstransport, genoptages persontrafikken i fuldt omfang fra søndag morgen.

Afsporingen den 30. november ødelagde flere tusinde betonsveller på en syv kilometer lang strækning ved Farris og Sommersted. Siden har Banedanmark og underleverandører arbejdet i døgndrift for at reparere sporet.

I første omgang lød meldingen på, at arbejdet ville være tilendebragt den 19. decembe, men arbejdet er gået så godt, at strækningen kan tages i brug allerede lørdag.

Store mængder gods er i perioden blevet omlæsset fra bane til lastbil i Padborg og Taulov, og det har ført til forsinkelser i godsleverancerne.

Strækningen fra Lunderskov til grænsen er hovedstrækning for godstransport fra Skandinavien til Tyskland og det øvrige Europa.

Banedanmark forventer at togtrafikken er fuldt nornaliseret igen i løbet af mandag eller tisdag.