TV der bevæger dig

Slut med togbusser fra søndag morgen

02:32

Afsporingen 30. november har givet masser af togbøvl - nu er sporet klar til brug igen.

1 af 2

Banedanmark er nu klar til at genoptage togdriften på strækningen mellem Vamdrup og vojens. Lørdag kl. 14 er sporet igen i brug, og fra søndag morgen slipper passagererne for at skifte til bus i h.h.v. Vojens og Vamdrup

Også på Tønderbanen, der siden afsporingen den 30. november har været brugt som til godstransport, genoptages persontrafikken i fuldt omfang fra søndag morgen.

Afsporingen den 30. november ødelagde flere tusinde betonsveller på en syv kilometer lang strækning ved Farris og Sommersted. Siden har Banedanmark og underleverandører arbejdet i døgndrift for at reparere sporet.

I første omgang lød meldingen på, at arbejdet ville være tilendebragt den 19. decembe, men arbejdet er gået så godt, at strækningen kan tages i brug allerede lørdag.

Store mængder gods er i perioden blevet omlæsset fra bane til lastbil i Padborg og Taulov, og det har ført til forsinkelser i godsleverancerne.

Strækningen fra Lunderskov til grænsen er hovedstrækning for godstransport fra Skandinavien til Tyskland og det øvrige Europa.

Banedanmark forventer at togtrafikken er fuldt nornaliseret igen i løbet af mandag eller tisdag.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden