Små, solide spor gennem 30 år

Danfoss Jubilæumsfond uddelte mandag i alt 80.000 kr. til fire danske foreninger. Siden stiftelsen i 1983 har fonden sat små, solide spor i det frivillige foreingsliv og doneret mere end seks mio. kr.

I år gik donationerne til Haderslev Handicap Idræt, Hjerneskadeforeningens lokalforening i Århus/Østjylland, frivilliggruppen Hjælpende Hænder Nordals samt foreningen Unge For Ligeværd ? Sønderborg.

Danfoss Jubilæumsfond er medarbejdernes egen sociale fond, og hvert år på Danfoss? fødselsdag den 1. juli uddeler den et beløb til støtte for almennyttige formål i Danfoss? lokalområder rundt om i Danmark.

Prismodtagerne er blandt andet indstillet af medarbejdere fra Danfoss i Danmark. Fælles for modtagerne er, at de består af frivillige, som giver af sig selv og deres fritid for at være noget for andre.

- Gennem årene har vi været meget optaget af at støtte det frivillige arbejde, siger formanden for Danfoss Jubilæumsfond, Henrik Brøndum. Igen i år har vi fundet fire gode foreninger, som hjælper mennesker, der er dårligere stillet end os andre.

De tre sønderjyske modtagere:

25.000 kroner til Unge For Ligeværd ? Sønderborg

Unge For Ligeværd (UFL) er en landsdækkende organisation, der arbejder for ligeværdige vilkår for unge med særlige behov ? enten på grund af boglige, indlæringsmæssige eller funktionsmæssige vanskeligheder. UFL ? Sønderborg er startet af en forældregruppe og kører nu på 12. år. Hver 14. dag afholder klubben forskellige aktiviteter for de unge, men de seneste tre år har klubben kørt med underskud. De 25.000 kroner skal gå til at sikre, at klubben også fremover kan støtte og skabe muligheder for de unge mennesker.

15.000 kroner til Haderslev Handicap Idræt

Foreningen har siden 1979 gjort det muligt for folk med et handicap at dyrke sport trods deres nedsatte funktionsevner. Klubben tilbyder en række sportsgrene lige fra hal-hockey til bowling. De 15.000 kroner skal bruges på nye T-shirts og nyt hockey-udstyr.

10.000 kroner til Hjælpende Hænder Nordals

En gruppe på 13 frivillige handymænd og -kvinder hjælper hvert år ældre og handicappede på Nordals med småopgaver i hjemmet, som de ikke selv kan klare ? lige fra at reparere et hængsel til at flytte et møbel. Det har de gjort siden 2003, hvor gruppen blev oprettet. Dengang var det det første tilbud af sin art i Sønderborg kommune. Siden er tilbuddet i foreningsregi udbredt overalt i kommunen. Gruppen udfører hvert år omkring 400 opgaver på Nordals.