Små pengeinstitutter følger trop: Gratis lånomlægning

Efter at Sydbank mandag formiddag meldte ud, at de tilbyder gratis lånomlægning til Totalkredit-kunder, følger tre sparekasser og en bank nu trop.

Broager Sparekasse, Frøs Herreds Sparekasse og Fanø Sparekasse følger nu trop, og tilbyder deres kunder gratis lånomlægning, hvis de har lån hos Totalkredit. Det sker efter at Sydbank tidligere mandag meldte ud, at nu tilbyder de gratis lånomlægning til Totalkreditkunder.

- Ja, det vil vi også gøre, bekræfter underdirektør i Broager Sparekasse, Morten Vestergaard overfor TV SYD. Det er dog ikke alle kunder, der nødvendigvis har gavn af en lånomlægning, tilføjer han, men forsikrer, at kunder der ønsker det, kan omlægge deres lån gratis. - Vi kan dog ikke kompensere folk for kurstab i forbindelse med en omlægning, men vi tilbyder rådgivning og gratis lånomlægning til Totalkreditkunder, siger Morten Vestergaard mandag til TV SYD.

I Frøs Herreds Sparekasse er beskeden til kunderne den samme. De kan nu også få omlagt deres Totalkreditlån gratis.

- Vi har været nødt til at se tiden an. Vi skulle være sikre på, at vi havde fast økonomisk grund under fødderne, før vi tilbød kunderne gratis lånomlægning, siger direktør i Frøs Herreds Sparekasse, Kurt Jensen mandag til TV SYD.

Tilbyddet om gratis lånomlægning kommer efter at Nykredit har meldt ud, at de forventer at give 600 millioner kroner tilbage til Totalkredit. 

- Nu har vi fået sikkerhed for, at det er økonomisk forsvarligt for os, og det er derfor vi nu tør tilbyde vores kunder gratis omlægning af lån , siger Kurt Jensen til TV SYD.

Hos Broager Sparekasse er begrundelsen simpel. - Vi ønsker at tilbyde vores kunder et konkurrencedygtigt produkt, og det er derfor vi tilbyder gratis lånomlægning, siger sparekassens direktør, Lars Christensen til TV SYD.

I Kreditbanken Aabenraa overvejer direktør Lars Frank Jensen stadig, hvordan banken skal håndtere sagen.

- Jeg overvejer sagen til i morgen, men forventer at vi tilbyder kunderne en lignende ordning, siger Lars Frank Jensen mandag til TV SYD. 

- Vi har indtil videre rådgivet kunderne individuelt om, hvordan de skal gribe situationen an, og det ville passe fint ind i vores strategi, at tilbyde dem gratis lånomlægning, siger Lars Frank Jensen.

Præcis hvordan bankens tilbud til kunderne vil være, kan han ikke sige før i morgen.

- Det bliver en ordning, der kan konkurrere med de øvrige bankers og sparekassers, garanterer direktør i Kreditbanken Aabenraa mandag overfor TV SYD.

Også Fanø Sparekasse tilbyder sine kunder gratis omlægning af lån i Totalkredit, oplyser direktør Henning Balle til TV SYD.