Smag på den tidlige sommers mad

Billund Museum og Karensmindes Venner har indført en ny tradition. En aften, hvor der serveres historisk mad og fortælles kulturhistorie. I aften handler det om den tidlige sommers mad.

Den første af forhåbentlig en lang række af sådanne madaftener fandt sted med stor succes midt i april måned.

Karensmindes Venner har sammensat en tre retters menu, hvor alle retter er fremstillet af råvarer fra gården.
Menuen er en hemmelighed. Den afsløres først ved serveringen - men der trækkes flittigt på køkkenhavens spæde, grønne urter, og at hovedretten følger principperne for en gammeldags, veltillavet sommerret, som har været elsket af såvel gammel som ung, og som vækker gode minder om mormors køkken.

Museumsinspektør Gudrun Gormsen fortæller om, hvordan man i det gamle bondesamfund markerede, at nu var det sommer. Det skete gennem en lang række skikke og festligheder, der er knyttet til sommerens komme.