Smedefirma aldersdiskriminerer

Smede- og maskinvirksomheden Brimas A/S fra Horsens vil kun ansætte klejnsmede mellem 22 og 50 år, fremgår det af et jobopslag.

Faglig sekretær i Dansk Metal Horsens, Benny Sørensen, raser, fordi en tredjedel af hans medlemmer dømmes ude på baggrund af alderen.

- Det er fuldstændigt grotesk, at en arbejdsgiver siger, at en kvalifikation til jobbene er, at man skal være mellem 22 og 50 år. Det holder ikke, siger Benny Sørensen til Avisen.dk.

Han kalder jobopslaget "et klokkeklart brud" på loven om forskelsbehandling.

Kender ikke loven

Administrerende direktør i Brimas A/S, Thomas Iversen, forklarer, at han ikke var bekendt med loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

- Det, må jeg erkende, er en fejl. Hvis jeg skulle lave en annonce igen, så ville jeg aldrig skrive det om alderen. Jeg har ikke været klar over, at der var nogle regler omkring alder, siger Thomas Iversen til Avisen.dk.

Smede-direktøren oplyser, at det ikke er "et ufravigeligt krav", at man skal være mellem 22 og 50 år for at blive ansat hos Brimas A/S.

- Vi skriver, at vi generelt søger folk inden for denne aldersgruppe (22-50 år, red.). Det er, fordi vi gerne vil have folk, som vi kan arbejde med i en lang årrække. Hvis der kommer en dygtig klejnsmed på 55 år, så er det ikke sådan, at vedkommende ikke kan blive ansat ude hos os, siger Thomas Iversen.

Avisen.dk