Smør bliver dyrt

Smør er noget af det, der bliver dyrt som følge af den nye fedtafgift.

Det bliver dyrt at være dansker.
Danskerne må vænne sig til at lægge et par kroner oven i prisen på mange dagligvarer, når den nye fedtafgift træder i kraft 1. oktober.

- Der kommer temmelig markante prisstigninger på nogle produkter, så det vil uden tvivl kunne mærkes hos forbrugerne, siger indkøbsdirektør Morten Petersen fra Dansk Supermarked.

De største prisstigninger vil være på varer som smør, olier og fede mejeriprodukter som fløde og cremefraiche.

Men alle fødevarer, der indeholder mere end 2,3 procent af det usunde, mættede fedt, bliver dyrere - alt fra kød til småkager og færdigretter.

- Rigtig mange produkter vil få en prisstigning. En del af dem vil selvfølgelig kun være i omegnen af en 25 øre, men samlet for hele varekurven bliver det jo også til en del penge, siger Morten Petersen.

Hos Coop regner man alligevel ikke med, at forbrugerne begynder at hamstre olie og smør op mod 1. oktober, når den nye fedtafgift træder i kraft.

- Jeg tror simpelthen ikke, at forbrugerne er klar over, hvor store prisstigninger der egentlig kommer, siger Mogens Werge, underdirektør i Coop.

Et flertal af Folketingets partier står bag afgiften, som skal få os til at spise mindre af det usunde - og samtidig spæde 1,5 milliarder kroner ekstra i statskassen