Snakken går i Ølgod - byens læger stopper

I Ølgod taler de ikke så meget om vejret i disse dage. De taler om, at byen mister sine to praktiserende læger.

Region Syddanmark ejer Ølgod Sundhedshus. De lejer det ud til blandt andet byens to eneste faste læger. Men nu er de uenige om huslejen.

Derfor har de to praktiserende læger sagt op og afleveret deres ydernummer. Det vil sige, de stopper som læger. Dermed er der godt 3.800 patienter, som ikke har nogen læge.

- Snakken går alle steder, og folk er utrygge og kede af det. For så skal vi måske til Varde, eller værste fald til Esbjerg - og det er utrygt, siger pensionist Anne Marie Raaskou Sørensen til TV SYD.

quote

Det er uacceptabelt. Det må de få styr på.

Tonny Nielsen, cykelhandler, Ølgod

Lægerne Johansson og Novak kan ikke blive enige med Region Syddanmark om vilkårene i en huslejekontrakt. Så nu har begge læger sagt op fra marts og april næste år. 

- Det er uacceptabelt. Det må de få styr på, sådan noget, mener cykelhandler Tonny Nielsen.

De to læger er især utilfredse med, at kontrakten indebærer, at de betaler for udvendig vedligeholdelse af lægehuset på Vestergade. De forsøger derfor at få en dialog i gang med Region Syddanmark.

Hvad der helt præcist er op og ned er svært at komme helt til bunds i. Sikkert er det, at lægerne ikke har skrevet under, og de fleste borgerne har svært ved at forstå, hvordan det overhovedet er kommet så vidt.