TV der bevæger dig

Snart bliver der kørt dyr ihjel

Det kan somme tider gå rigtigt galt, når man forsøger at undvige dyr (Foto: Allan Andersen).

Nu kommer tiden, hvor bilister risikerer at køre ind i dyr. Når vi ikke længere har sommertid, øges risikoen for påkørsler, advarer Falck.

Natten mellem lørdag og søndag den sidste weekend i oktober skifter vi fra sommertid til normaltid.

Så bliver der kørt dyr ned, advarer Falck.

- Dyr kender ikke klokken, og overgangen fra sommertid til normaltid er hvert år årsag til mange påkørsler. Med skiftet flyttes dyrenes myldretid om eftermiddagen til en time tidligere, det betyder, at den kolliderer med menneskers myldretid. Det øger risikoen for kollisioner mellem dyr og biler, siger Allan Bruun Rasmussen, der er Falcks vildt- og dyrekonsulent.

- Der sker ulykker med både svær materiel skade som følge af dyrepåkørsler, men også dødsulykker. Årligt mister mindst to til tre personer livet efter sammenstød med et dyr. Ikke af selve sammenstødet, men fordi de i panik forsøger at undvige og støder sammen med modkørende biler eller ind i et vejtræ, siger Allan Bruun Rasmussen.

Nedenunder får du nogle gode råd:

 

 

  •  Hold øje med advarselstavler om hjortevildt.
  •  Sæt farten ned og udvis agtpågivenhed især i daggry og skumring, hvor langt de fleste vildt arter har øget aktivitet.
  •  Har du set et stykke hjortevildt krydse vejen foran dig, så kommer der sandsynligvis flere. Vildt krydser yderst sjældent en vej alene.
  •  Ser du vildt tæt på vejen skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bevæger sig væk fra vejen ? det kan lige så godt finde på at springe ud.
  •  Det bedste er at bremse og holde fast i rattet. Hvis en undvigelse forsøges, skal man køre bagom, da et rådyr aldrig vil vende om.
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden