Sneg sig til at tage billeder af bro

Christian Franke Andersen fra Guderup måtte kæmpe for sine billeder, da han sneg sig ind på øen Rader i Kieler kanalen for at se den meget omtalte motorvejsbro, som nu lukkes i flere måneder.

- Jeg har kørt over Rader Hochbrücke så mange gange og fik lyst til at se den fra den anden side. Derfor kørte jeg af motorvej A7 ved Rensborg og sneg mig ind på øen Rader, som jo har givet navn til broen. Jeg måtte kravle under en bom - og blev på et tidspunkt opdager af ejeren - en meget bestemt dame, som bad for forlade øen, fortæller han.

Godt forsøgt

- Jeg forsøgte mig med at henvise til, at det var gammel dansk land og den fri bevægelighed i EU. Men hun mente, at det var bedst at køre, selv om hun syntes at det var godt forsøgt.

Men Christan Franke Andersen fik sine billeder, som en af de få. Og han har sendt et lille udpluk af billederne til TV SYD.

Omvej

Som omtalt i TV SYD mandag lukkes motorvejsbroen over Kieler-kanalen for de tungeste lastbiler i fire måneder. Det betyder, at lastbiler skal køre en stor omvej - med ekstra omkostninger til følge.

- Jeg talte med en lastbilchauffør, som undrede sig over, at omkørslen ikke er særlig godt markeret, fortæller Christian Franke Andersen. Det ligner ikke tyskerne.

Bilister med mindre biler blev også ramt af broarbejdet, som gik i gang lørdag. I weekenden opstod bilkøer på op til 25 kilometer, fordi vejbaner på broen er lukket.

Lastbilerne skal tage hovedvej B5, der går gennem en række byer på strækningen fra den dansk-tyske grænse til Heide. Hovedvejen er ofte overbelastet.

Regionsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mener, at den tyske delstatsregering har forsømt at vedligeholde motorvejsbroen over Kielerkanalen. Derfor bliver renoveringen så omfattende nu.

- Det er skrækkeligt, at de så længe har vidst, at der har været noget galt, men at de alligevel ikke har gjort noget, siger Carl Holst.