Snevejret på retur

De pansrede mandskabsvogne, der måtte rekvireres til fredag aftens snestorm i Jylland, er nu sendt hjem igen. De fleste veje er atter farbare.  

Gravid i knibe

Jylland og det vestlige Fyn er nu på vej tilbage til mere kendte vinterlige tilstande efter fredag aftens voldsomme snevejr.

- Det begynder at nærme sig almindelig vinter, som vi kender de fra de seneste måneder, siger Louis Illum-Honoré, informationschef hos Falck.

Blandt andet i Trekant-området advarede politiet fredag aften mod al unødig udkørsel, og lørdag meldes der forsat om risiko for glat føre i store dele af Jylland samt det vestlige Fyn.

I Vester Vamdrup kørte en gravid kvinde med voldsomme mavesmerter sammen med sin mand fast i snedriverne på vej til sygehuset.

Parret fik hjælp af den firehjulstrukne akutbil fra Vamdrup Brand & Redning. Normalt assisterer akutbilen kun ved ulykker og ved sygdom kun ved hjertetilfælde, men den vagthavende valgte altså at gøre en undtagelse i denne situation.

19 måtte på sygehuset

I Sydøstjylland medførte snevejret godt en halv snes biluheld, hvor personer kom til skade, men ingen alvorligt. Ved Kolding var motorvejen spærret i begge retninger, fordi lastbiler var skredet ud og blokerede for trafikken.

I Syd- og Sønderjylland måtte 19 mennesker bringes til forskellige sygehuse med kvæstelser som følge af uheld, oplyser Falck.