TV der bevæger dig

Snevejret på retur

Snevinteren slog til igen.

De pansrede mandskabsvogne, der måtte rekvireres til fredag aftens snestorm i Jylland, er nu sendt hjem igen. De fleste veje er atter farbare.  

Gravid i knibe

Jylland og det vestlige Fyn er nu på vej tilbage til mere kendte vinterlige tilstande efter fredag aftens voldsomme snevejr.

- Det begynder at nærme sig almindelig vinter, som vi kender de fra de seneste måneder, siger Louis Illum-Honoré, informationschef hos Falck.

Blandt andet i Trekant-området advarede politiet fredag aften mod al unødig udkørsel, og lørdag meldes der forsat om risiko for glat føre i store dele af Jylland samt det vestlige Fyn.

I Vester Vamdrup kørte en gravid kvinde med voldsomme mavesmerter sammen med sin mand fast i snedriverne på vej til sygehuset.

Parret fik hjælp af den firehjulstrukne akutbil fra Vamdrup Brand & Redning. Normalt assisterer akutbilen kun ved ulykker og ved sygdom kun ved hjertetilfælde, men den vagthavende valgte altså at gøre en undtagelse i denne situation.

19 måtte på sygehuset

I Sydøstjylland medførte snevejret godt en halv snes biluheld, hvor personer kom til skade, men ingen alvorligt. Ved Kolding var motorvejen spærret i begge retninger, fordi lastbiler var skredet ud og blokerede for trafikken.

I Syd- og Sønderjylland måtte 19 mennesker bringes til forskellige sygehuse med kvæstelser som følge af uheld, oplyser Falck.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden