TV der bevæger dig

So-slagteri i Skærbæk er nu officielt reddet

00:24

85 arbejdspladser er reddet på so-slagteriet i Skærbæk.

1 af 2

Efter næsten et halvt års forhandlinger er der nu fundet en løsning for Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk ved Tønder. Aftalen betyder, at alle Danish Crowns slagtninger af søer i Jylland fremover vil ske i Skærbæk.

På so-slagteriet i Skærbæk er der ved fælles indsats fundet omfattende effektiviseringer og besparelser, som betyder, at de 85 medarbejderes arbejdsplads fortsætter. Som et led i aftalen har Danish Crown forpligtet sig til at foretage en række investeringer. Samlet giver rationaliseringen en årlig besparelse på cirka 15 millioner kroner.

Markedet for so-slagtninger i Danmark er forholdsvis begrænset, og derfor har det været en udfordring at få tilført tilstrækkeligt mange søer til at sikre en effektiv og rentabel drift af slagteriet i Skærbæk.

00:20 Luk video

En af vejene til at udnytte kapaciteten i Skærbæk bedre er at samle alle Danish Crowns Danish Crowns so-slagtninger på slagteriet i Skærbæk. Dog fortsætter so-slagtningerne på Bornholm.

So-slagteriet i Skærbæk slagter årligt 240.000 søer, mens der i Sæby slagtes cirka 90.000, som altså nu flyttes til Sønderjylland.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden