Socialdemokratiet er klar til at udflytte flere arbejdspladser

Hvis der kommer et regeringsskifte efter det næste valg, så er formand Mette Frederiksen klar til at fortsætte med at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

Socialdemokraternes formand var i dag på besøg hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i Augustenborg, der siden maj 2016 delvist er blevet flyttet fra København til Als.

Her slog Mette Frederiksen fast, at hun støtter udflytningen og at alle de arbejdspladser, der er flyttet ud, bliver, hvor de er.

- For det første er der behov for et Danmark, der hænger bedre sammen, men man kan også mærke, at udflytning skaber en masse dynamik i de lokalområder, hvor arbejdspladerne flytter hen, siger Mette Frederiksen til TV SYD.

I Augustenborg er styrelsen flyttet ind i de gamle slotsbygninger, og socialdemokraternes formand tror på, at udflytningen af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen både kan være med til at holde på nogle af de unge i området og samtidig være med til at trække flere sønderjyder tilbage til landsdelen.

- Men det at flytte statslige arbejdspladser kan ikke stå alene, der skal også andre ting på bordet, hvis Danmark skal hænge ordentligt sammen, slår Mette Frederiksen fast overfor TV SYD.