Sociale bedragere i Hedensted

På blot 4 måneder har to medarbejdere i Hedensted Kommune afsløret socialt bedrageri for 1,9 mio. kr.

Bedragerne er eksempelvis nogle, der siger, de er enlige forsørgere - og får ydelser derefter - men ikke er enlige i virkeligheden.

Det kan også være mennesker på pension eller ledighedsydelse, der tjener flere penge, end de må.

- Det er ikke i orden at misbruge de offentlige midler. De få borgere, der ikke forstår dette, tager vi fat i. Det synes jeg kun er rimeligt, siger borgmester Kirsten Terkilsen, Venstre.

Flere sager på vej

- Efter vi startede op i midten af november har vi oplevet en stigning af anmeldelser. Vi får flest henvendelser fra borgere, både anonyme og navngivne. Men vi arbejder naturligvis også sammen på tværs af de kommunale afdelinger, eksempelvis med Jobcentret og daginstitutionerne, siger Mette Pedersen fra kontrolgruppen.

Hendes kollega Martin Pallesen siger:
- Vi var lidt bekymrede for, om muligheden for anonyme henvendelser vil betyde chikane i form af falske anmeldelser fra sure naboer eller ekskærester. Det har vi heldigvis kun oplevet ganske få tilfælde af, og dem er vi kommet godt ud af via en åben og fornuftig snak med de anmeldte.

Ifølge en meningsmåling fortaget for Ugebrevet A4 mener over halvdelen af danskerne, at det er i orden at melde sine naboer for socialt bedrageri.