Sociale medier er nyt redskab for politiet

Twitter, sms'er og Facebook er blevet nye redskaber, når personer skal efterlyses. Fredag var sociale medier således i brug to gange i Syd- og Sønderjylland.

- Vi bruger det hurtigt, især når der er tale om børn, siger vagtchef Claus Skovgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Fredag eftermiddag blev to piger på fire og fem år efterlyst i Dybbøl. Pigerne blev fundet kort tid efter, da forældrene havde efterlyst dem på Facebook, noterer vagtchefen på politiets Twitter-profil.

Og som omtalt var en otte-årig norsk dreng væk i over en time i Esbjerg fredag aften.

- Drengen blev fundet af en dansk kvinde ved musikkonservatoriet i Jyllandsgade, fortæller Claus Skovgaard til TV SYD. Og han blev genforenet med sine forældre.

Drengen var sidst set ved Frimurerhuset i Havnegade ved 20-tiden. Og ganske kort efter, at forældrene havde henvendt sig til politiet, blev efterlysningen sendt ud på Twitter.

I Nordsjælland var Twitter og Facebook også medvirkende til, at ca. 2500 deltog i en eftersøgning af en to-årig dreng, Storm, som var væk hjemmefra i syv timer.

Syd- og Sønderjyllands Politi er måske landets mest aktive politikreds på Twitter med over 27.000, som følger med.

I denne måned har vagtcheferne tweetet om fire eftersøgninger.

Foruden de to fredag drejer det sig om en 77-årig mand, der var væk den 7. juli, og en 34-årig mand, som gik hjemmefra den 4. juli. Begge blev fundet i god behold.

Og så var der en undulat, som var sluppet ud i Esbjerg og bragt til politistationen. Den ved vi ikke om den er kommet hjem...