TV der bevæger dig

Sociale medier er nyt redskab for politiet

Twitter, sms'er og Facebook er blevet nye redskaber, når personer skal efterlyses. Fredag var sociale medier således i brug to gange i Syd- og Sønderjylland.

- Vi bruger det hurtigt, især når der er tale om børn, siger vagtchef Claus Skovgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Fredag eftermiddag blev to piger på fire og fem år efterlyst i Dybbøl. Pigerne blev fundet kort tid efter, da forældrene havde efterlyst dem på Facebook, noterer vagtchefen på politiets Twitter-profil.

Og som omtalt var en otte-årig norsk dreng væk i over en time i Esbjerg fredag aften.

- Drengen blev fundet af en dansk kvinde ved musikkonservatoriet i Jyllandsgade, fortæller Claus Skovgaard til TV SYD. Og han blev genforenet med sine forældre.

Drengen var sidst set ved Frimurerhuset i Havnegade ved 20-tiden. Og ganske kort efter, at forældrene havde henvendt sig til politiet, blev efterlysningen sendt ud på Twitter.

I Nordsjælland var Twitter og Facebook også medvirkende til, at ca. 2500 deltog i en eftersøgning af en to-årig dreng, Storm, som var væk hjemmefra i syv timer.

Syd- og Sønderjyllands Politi er måske landets mest aktive politikreds på Twitter med over 27.000, som følger med.

I denne måned har vagtcheferne tweetet om fire eftersøgninger.

Foruden de to fredag drejer det sig om en 77-årig mand, der var væk den 7. juli, og en 34-årig mand, som gik hjemmefra den 4. juli. Begge blev fundet i god behold.

Og så var der en undulat, som var sluppet ud i Esbjerg og bragt til politistationen. Den ved vi ikke om den er kommet hjem...

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden