Sociale problemer løses akut i Horsens

Horsens Kommune indførte for to år siden en akut-modtagelse i socialforvaltningen, og det har ført til, at trængte familier hurtigt får løst deres problemer.

I 70 procent af tilfældene kommer børn og familier hurtigt ud af systemet igen.

- Vi undgår altså i langt de fleste tilfælde, at sagerne ender som tunge indberetningssager. Ofte skal der kun et lille skub til, før familierne selv kan se løsningen på deres problemer, siger Tanja Nyborg Jakobsen, der er sektionsleder i Familie og Forebyggelse.

Borgere kan henvende sig anonymt til Modtagelsen på Børnefamiliecenter Nordvang i Horsens.

Nogle af familierne kan nøjes med rådgivning her og nu. Andre tilbydes kortere behandling i form af samtaler.

Det betyder, at mange familier kan undgå, at deres problemer hober sig op til at blive langvarige sager i socialforvaltningen.

Byrden blev taget fra ham

11-årige Luiz Carlos Post fra Brasilien er blandt dem, der har søgt hjælp i akut-modtagelsen. Han bor i Horsens sammen med sin mor og mormor.

Han havde det svært i skolen.

- Luiz var plaget af angst og havde problemer med at sove om natten. Det førte også til koncentrationsbesvær i skolen. Vi søgte hjælp hos lægen, som henviste os til Modtagelsen. Her blev vi tilbudt fem samtaler, og allerede efter den første samtale begyndte tingene at forandre sig til det bedre, fortæller Luiz mor.

Luiz Carlos Post siger, at hun fik hjælp til at tale om ubehagelige oplevelser i fortiden.

- Det var ligesom at få taget en stor byrde af skuldrene. I dag har jeg det meget bedre, er fri for angst og kan både sove og koncentrere mig i skolen.