Socialt udsatte får gratis briller

27 socialt udsatte fik tirsdag et par gratis briller. Optikerkæden SmartEyes uddelte brillerne i samarbejde med Kirkens Korshær.

- Det er jo bedre end at få en julegave. Det er som at vinde i Lotto. Glæden var stor for Hanne Højhus og de 26 andre socialt udsatte, der tirsdag fik et par nye briller. Ganske gratis. 

Optikerkæden SmartEyes har indgået et samarbejde med Kirkens Korshær, og tirsdag lukkede de butikken i Esbjerg for at servicere de socialt udsatte.

Hanne Højhus har i årevis klaret sig med briller fra supermarkedet eller butikskæden Tiger, men det var slut i dag.

quote

Jeg er selvfølgelig glad for, at tilbuddet er der, men jeg er ked af, jeg ikke har arbejde, så jeg kan klare mig selv.

Jacob Kastberg, kontanthjælpsmodtager. 

- Jeg er på kontanthjælp, så det var et super godt tilbud, siger Hanne Højhus til TV SYD.

Kirkens Korshær har udvalgt de socialt udsatte, der skulle have nye briller. De udvalgte kommer på en af Kirkens Korshærs varmestuer. Ifølge lederen af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Sydvestjylland gør de nye briller en stor forskel.

- Det har en enorm betydning for brugerne. Det at få en sundhedsydelse, som en brille er, står nederst på ønskesedlen, når man skal ud og prioritere sine små midler. Mad står øverst på listen, siger Camilla Aae.

Optikerkæde: Bedre end at donere penge

Samarbejdet mellem optikerkæden og Kirkens Korshær har ifølge firmaets hjemmeside betydet, at firmaet har uddelt briller til over en million socialt udsatte. SmartEyes afviser, at deres medvirken i projektet er et reklamestunt.

- Vi gør det, fordi vi godt kan lide at hjælpe. Det er vores måde at hjælpe på. Vi synes, det er bedre at give dem et par briller, som gør, at deres hverdag kan fungere bedre, end det er at donere penge, siger Nene Vandborg, der er butikschef i SmartEyes i Esbjerg.

Selvom de socialt udsatte var glade for de nye briller, så gik ord som flov og taknemmelig igen blandt dem, der tog i mod tilbuddet.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at tilbuddet er der, men jeg er ked af, jeg ikke har arbejde, så jeg kan klare mig selv, siger Jacob Kastberg, der er kontanthjælpsmodtager.

Optikerkædens butik i Aarhus tog også i mod socialt udsatte tirsdag.