Socialt udsatte må vente på boliger

Opførelsen af et hytteby til skæve eksistenser i Vejle er strandet på grund af voldsomme tekniske problemer.

Seks hytter på hver 40 kvadratmeter og et fælleshus skal opføres af firmaet Enca i Haderup, men firmaet har hidtil ikke været i stand til at levere.

Hyttebyen skulle være opført ved juletid sidste år. Fristen blev udsat til foråret i år, og nu tør ingen af parterne i byggesagen sætte en ny frist.

Hytterne skal laves af komposit, der består af komprimerede glas- og plastfibre, som er kendt fra vindmølleindustrien. Materialet kan tåle en hårdhændet behandling og har en høj brandsikkerhed.

Kommunen skal nu tage stilling til, om samarbejdet med firmaet Enca skal fortsætte.

Landsdækkende projekt

Hyttebyen er en del af det landsdækkende projekt "Skæve huse til skæve eksistenser". Blandt andet Århus, Kolding, Haderslev og Ålborg kommuner har opført byer som den by, der er strandet i Vejle. Dog ikke af komposit.

Hytterne henvender sig til mennesker, der ikke kan blive accepteret eller falde til i normale boligkvarterer, da de ofte har en afvigende adfærd på grund af alkoholisme eller blandingsmisbrug.

Hyttebyen i Vejle udspringer af et samarbejde mellem Vejle Kommune, Kirkens Korshær og boligorganisationen AAB.

Vejle Kommune har stået for selve byggemodningen. AAB er bygherre, mens Kirkens Korshær varetager den sociale vicevært-funktion med støtte fra Vejle Kommune.

Boligerne er støttet af Socialministeriets pulje til boliger for socialt udsatte med 2,8 millioner kroner.

Det samlede budget er på 3,8 millioner kroner.

Hyttebyen skal opføres nær containerpladsen ved Vestre Engvej i Vejle.

I Haderslev er der allerede opført en hytteby med otte boliger og et fælleshus ved forsorgshjemmet i Hoptrup. Hytterne er opført af træ.