Sodavandskrig

Den dominerende grænsekøbmand Fleggaard erklærer nu sodavandskrig. Grænsekøbmanden er klar til at underbyde de danske priser på øl og sodavand, selv om afgifterne nu bliver sat ned.

- Vi vil ikke acceptere hverken at miste omsætning, kunder eller andet. Og det er klart, at det her det er jo en svækkelse af vores konkurrencekraft, fastholder direktør i Fleggaard Mike Simonsen, mandag over for DR Syd.

Afgiftsnedsættelserne betyder, at afgiften på sodavand halveres fra 1. juli i år, og den falder helt væk 1. januar næste år. Det giver en prisnedsættelse på godt tre kroner fra nytår.

Ti kroner på en kasse øl

Ølafgiften nedsættes med 15 procent fra 1. juli år. Men i modsætning til sodavandsafgiften fjernes den ikke helt. Afgiften reguleres dog ikke op i 2015 og 2018.

Nedsættelsen af ølafgiften betyder, at på en kasse øl med det almindelige alkoholindhold på 4,6 procent vil prisen falde med 5,6 kroner i 2014 stigende til et knap 10 kroner i 2020.

Finansministeriet skønner, at de billigere øl og sodavand vil betyde, at danskerne vil lægge 360 millioner kroner ekstra i danske butikker i stedet for at køre over grænsen.

De danske købmænd har argumenteret med, at nedsættelsen af afgifterne giver flere arbejdspladser i Danmark, men det bestrides af Fleggaard-koncernen.

Mike Simonsen mener ikke, at argumentet holder. Han henviser til, at grænsebutikkerne i forvejen køber øl og sodavand i Danmark.

Se mere i TV SYD Nyheder 19.30.

Debat på Facebook: Vil du begrænse din grænsehandel, når afgifterne på øl og sodavand nedsættes?

https://www.facebook.com/tvsyd