Sølv til dybt berørt Camilla Pedersen

Da triatleten Camilla Pederen lørdag vandt VM-sølv i den svenske by Motala, lovede hun inden VM-konkurrencen at gennemføre for sin ven og bysbarn, ekstrem-cykelrytteren Anders Tesgaard fra Esbjerg.

Derfor var hun også meget berørt, da hun kom i mål i Motala.

- Det var en rigtig hård dag for mig i dag, men jeg blev ved med at kæmpe, og jeg må nok sige, at jeg havde Anders Tesgaard i tankerne hele vejen. Jeg kørte den her 100 procent for Anders, sagde hun til DR Sportens udsendte, inden hun henvendte sig direkte til sin ven.

- Anders, nu bliver du også ved med at kæmpe, det er kraftedeme vigtigt.

- Jeg kæmpede hele vejen for ham, så nu skal han også blive ved. Det var den største sejr for mig, at jeg blev ved med at kæmpe. Det var virkelig en led dag, men jeg gjorde det for Anders, fortsatte Camilla Pedersen.

VM skulle have været afviklet på den såkaldte Nice-distance, altså fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 30 kilometer løb, men på grund af koldt vand blev svømningen afkortet til 1,5 kilometer.

Det stod dog hurtigt klart, at Camilla Pedersen skulle koncentrere sig om sølvmedaljen, for i front var amerikaneren Mary Beth Ellis suveræn.

Efter svømningen var hun 35 foran danskeren og udbyggede i de næste discipliner hullet til de mere end syv minutter, der var forskellen på de to ved mål.