Sølv ved VM i speedway

Danmark blev besejret med et point af Polen i finalen ved hold-VM i speedway.

Det danske speedwaylandshold måtte nøjes med sølv ved hold-VM, der blev afviklet lørdag aften i Prag.

Efter en nervepirrende aften, hvor det hele blev afgjort i det afsluttende heat, blev de forsvarende danske verdensmestre detroniseret af Polen.

Polen tog guldet med 41 point mod danskernes 40 point.

Bronzen gik til Australien med 33 point, mens de tjekkiske værter slet ikke kunne følge med og blot scorede 12 point.

Michael Jepsen Jensen fra Grindsted blev med en andenplads i sidste heat besejret af polakken Jaroslaw Hampel, så Polen vandt guldet med et forspring på et point.

Det danske hold vandt ellers 10 af de 20 heat, men det var ikke nok til at genvinde guldet.

Niels-Kristian Iversen, Esbjerg, blev dansk topscorer med 12 point. Kenneth Bjerre, Outrup, lavede 11 point, mens Nicki Pedersen, Holsted, og Michael Jepsen Jensen, Grindsted, scorede henholdsvis 10 og 7 point.

Efter en lidt usikker start, hvor kun Nicki Pedersen vandt sit første heat, kom det danske hold for alvor i gang, da de fire kørere på skift vandt et heat, så Danmark fik fuldt udbytte af heat 5-8.

I 9. heat gik det så galt for Nicki Pedersen, som måtte nøjes med tredjepladsen efter en sen overhaling fra polakken Maciej Janowski.

Heatet, som var et såkaldt jokerheat med dobbeltpoint til sejrherren, blev vundet af Australiens Troy Batchelor, som således sendte australierne med i guldkampen.

Efter stærk kørsel af Niels-Kristian Iversen og Kenneth Bjerre fik Danmark igen tilkæmpet sig føringen, men i endnu et jokerheat meldte uheldet sig for Nicki Pedersen.

Danskerens motor satte ud i 16. heat, og i stedet vandt Polens Jaroslaw Hampel de seks point, som sendte polakkerne op på siden af danskerne med 32 point før de afsluttende fire heat.

Her var Kenneth Bjerre uheldig, da 17. heat måtte i omstart efter et styrt, hvor danskeren førte. Omstarten gav kun et point til Bjerre.

Så var det op til Nicki Pedersen at holde Danmark inde i guldkampen, og det lykkedes, da den tredobbelte individuelle verdensmester vandt 18. heat.

19. heat resulterede i en andenplads til Niels-Kristian Iversen efter Maciej Janowski, og dermed stod Danmark og Polen helt lige med 38 point før 20. og afgørende heat.

Her skulle U/21-verdensmesteren Michael Jepsen Jensen op mod stærke Jaroslaw Hampel, og det viste sig at være en for svær opgave.

Polakken stormede af sted, mens danskeren var sidst efter starten, og trods to overhalinger undervejs måtte Michael Jepsen Jensen indse, at han ikke var i nærheden af at vinde heatet.

Alle fire kørere på det danske landshold er fra eller kører for hold i det syd- og sønderjyske område.