Sølvlaks fanget i Danmark stammer fra havbrug ved Hjarnø

Hjarnø Havbrug har tilsyneladende opdrættet sølvlaks ulovligt, mener Danmarks Sportsfiskerforbund. - Vi har tilladelserne i orden, lyder det fra havbruget.

Tidligere i år begyndte flere østjyske fiskere at få sølvlaks på krogen. Det var aldrig sket før, da sølvlaksen hører hjemme i Stillehavet, og det undrede Danmarks Sportsfiskerforbund. Derfor begyndte forbundet at undersøge, hvor fiskene kunne komme fra, og de mener nu, at have opklaret mysteriet.

- I onsdag fik vi så langt om længe bekræftet, at firmaet Hjarnø Havbrug overfor Hedensted Kommune havde erkendt, at de har opdrættet sølvlaks her i flere år faktisk, siger Verner W. Hansen, formand, Danmarks Sportsfiskerforbund.

Ifølge Dansk Sportsfiskerforbund er der i Danmark ikke nogen, der har tilladelse til at opdrætte Sølvlaks.

- Vi har været hele vejen rundt for at høre, om der var kendskab til, om der var givet tilladelse til nogen om at producere sølvlaks, og det var der ikke, siger Verner W. Hansen.

- Hvis de ikke har haft tilladelserne i orden, så er det jo ulovligt, siger han.

Ifølge sportsfiskerforbundet har Hjarnø Havbrug oplyst til Hedensted Kommune, at 200 hun-sølvlaks er sluppet ud fra havbruget, et udslip som ikke har været indberettet.

I et skriftligt svar, som Hjarnø Havbrug har sendt til TV SYD, skriver de, at de har haft tilladelserne i orden.

- Hjarnø Havbrug A/S har gennemført et mindre forsøg med opdræt af sølvlaks på virksomhedens havbrug i mundingen af Horsens Fjord, og de fangede sølvlaks kan stamme fra dette havbrug. Produktionen af sølvlaks er sket med myndighedernes tilladelse, idet der på dette havbrug er tilladelse til opdræt af laksefisk, og således også sølvlaks, skriver de i en pressemeddelelse.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Hjarnø Havbrug herunder.