Søndag kan der ventes stort trafikpres over grænsen

Et stort antal danskere på vej hjem fra ferien samtidig med at mange ferierende tyskere rejser ind i Danmark vil også søndag skabe stort pres ved indrejse over den sønderjyske grænse.

Først lørdag ved 21-tiden stilnede kø-dannelserne ved indrejse over både Frøslev og Kruså af. Søndag ventes også at blive præget af stort pres på de danske grænseovergange.

Motorvejsstrækningen mellem Haborg og grænsen er præget af mange vejarbejder og det sammen med grænsekontrol ved indrejse i Danmark vil skabe kø mellem kl. 11 og 19 søndag, vurderer Vejdirektoratet.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at afvikle trafikken over grænsen så hurtigt som muligt. Vi åbner to vejbaner, når presset er størst - men bilisterne ser ud til at være bange for at vælge spor 2 ind over rastepladsen ved Frøslev. Det er der dog ingen grund til. Vi laver alene stikprøver af de rejsendes pas og papirer - og der er ingen forskel på det i de to spor, siger politikommissær Jan Stokholm fra Udlændinge Kontrol Afdelingen i Padborg til TV SYD søndag formiddag, hvor trafikken over grænsen endnu glider uden problemer.