Konfirmander hjælper nødstedt nødhjælpsorganisation

Konfirmanderne i Engum Sogn hjælper Folkekirkens Nødhjælp, som har problemer med at skaffe indsamlere.

Folkekirkens Nødhjælp samler søndag ind over hele landet med særligt fokus på verdens fattigste kvinder. Der mangler dog indsamlere mange steder.

I Engum Sogn ved Vejle hjælper konfirmanderne dog med at samle ind - og det er en stor hjælp i en tid, hvor det er svært for nødhjælpsorganisationerne at skaffe den fornødne frivillige hjælp.

- Der er næsten en landsindsamling om måneden i Danmark. Det gør, at det er svært at få folk til både at samle ind og selv at give, siger  Arne Mølgaard, der er indsamlingsleder i Engum Sogn til TV SYD.

Indsamlingen går målrettet til at hjælpe kvinder og børn, der drevet på flugt, ramt af oversvømmelser eller andre former for ødelæggelse.

Der er i sidste øjeblik fortsat hårdt brug for indsamlere og du kan bare møde op på søndag den 13. marts på dit lokale indsamlingssted og får udleveret en indsamlingsbøsse og en rute. Det tager ca. 2-3 timer. Find dit nærmeste indsamlingssted

Siden den første indsamling i 1999 har de mange frivillige samlet mere end 200 millioner kroner ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Hør her Simon Byg og Mads Larsen forklare, hvorfor de hjælper med at samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælp: