Søndagen byder på weekendens bedste vejr

Byger og kulde præger første del af weekenden - men søndag byder dog på noget, der kan minde om sommervejr.

Den danske sommersol kommer kun sporadisk til at kigge frem mellem skyerne i den kommende weekend. Særligt fredag og lørdag bliver primært skyet og med byger. 

- Der er ikke udsigt til nogen hedebølge, som måske er det, mange går og håber på. Drømmen om varmt dansk sommervejr, den må vi udskyde lidt. Det er lidt kedeligt, men nok meget typisk for den danske sommer, siger Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Ritzau.

Fredag bliver domineret af mange skyer og byger over store dele af landet. Det bliver nogle steder med stor sandsynlighed ledsaget af noget torden. Og temperaturen kommer til at ligge mellem 17 og 20 grader. Måske kan man være heldig længst mod syd, hvor termometret nemlig kan nå 22-23 grader, fordi en svag varmefront passerer fra syd.

Lørdag starter som fredagen slutter med mange skyer og en smule regn og byger. Men omkring middag klarer det op fra nordvest. Den opklaring, der kommer fra nordvest, breder sig efterfølgende til resten af landet. Det giver pote søndag, hvor der flere steder kan blive "sommerligt".

- Søndag bliver relativt flot, hvis man går og håber på traditionelt sommervejr. Det bliver mellem 15 og 20 grader over det meste landet, men vigtigst er det nok, at der ikke er udsigt til nedbør. Det bliver mere sommerligt end de to foregående dage, siger meteorolog Anja Bodholt, DMI.