Sønderborg er bekymret for besparelser på SDU

Det kommende millionbesparelser på Syddansk Universitet er dårligt nyt for bl.a.. Sønderborg Kommune, der har store ambitioner på uddannelsesområdet.

Selvom der endnu ikke er kommet en konkret spareplan, der viser, hvordan SDU vil forsøge at finde en besparelse på 149 millioner kroner, så vækker de kommende besparelser bekymring i Sønderborg.

-Sønderborg har en meget ambitiøs plan om at være Sydjyllands mest attraktive uddannelsesby. Der er allerede investeret rigtig meget tid og rigtig mange penge i at gøre campus Sønderborg til det den er idag, fortæller Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for kulturel og regional udvikling i en pressemeddelelse.

SDU har meldt ud at to tredjedel af besparelserne skal findes i Odense, men der kommer altså også besparelser i de syd og vestjyske campusbyer, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

Sønderborg Kommune har planer om et nyt kollegiebyggeri ved havnen, og målet er at gå fra 1300 til 2000 studerende de kommende år.

-Det er selvfølgelig dårligt nyt for alle parter, at SDU er tvunget til at spare så stort et beløb. Jeg noterer mig dog , at SDU ikke bare vil køre med grønthøstermetoden, siger borgmester Erik Lauritzen.